מבנה קורות חיים
מסמך של קורות חיים הוא אחד המסמכים החשובים ביותר עבורו כאשר אנו מבקשים להחליף תפקיד או למצוא משרה חדשה. כתיבת קורות חיים אינה משימה פשוטה ולא מעט מתלבטים כיצד לנסח פורמט קורות חיים אישי שגם מתאים למציאת עבודה בתחום התעסוקה שלהם וגם מקדם אותם להגשמה עצמית. מבנה קורות חיים עשוי להשתנות בין תחומי התעסוקה הרבים, אולם קיים מבנה קורות חיים בסיסי, המפרט הן פרטים אישיים והן ניסיון תעסוקתי ולימודי. במסגרת קורות החיים קיימת גם אפשרות לצרף מסמכים נלווים, כמו מכתב מקדים, מכתבי המלצה, ותעודות או גיליונות ציונים שונים. כאשר אנו מדברים על מבנה קורות חיים כלולים בכך גם הנושאים העיצוביים. באופן עקרוני ניתן להיות יצירתיים, אך מומלץ שלא ‘להתפרע’ ולדבוק בעקרונות הבסיסיים של עיצוב פורמט קורות חיים.
מבנה קורות חיים – עיצובים ומכתבים נלווים
מבנה קורות חיים בסיסי חייב לכלול מבחינה תוכנית את פרטיכם האישיים, פרטי ההתקשרות עימכם והיסטוריה כרונולוגית של תחומי לימודים ומקומות עבודה. מבנה קורות חיים מוצלח מתבסס על עמוד אחד. כיום נהוג לצרף מכתב מלווה לקורות חיים עצמם, הכולל מספר פרטים כלליים על עצמכם ועל הזיקה שלכם לתפקיד המבוקש. מכתב מלווה אינו בבחינת ‘סעיף חובה’ של מבנה קורות חיים, אך מומלץ לצרפו בכל מקרה.
מבנה קורות חיים עשוי להיות מעוצב בדרכים שונות ומגוונות, אך עדיין יש להקפיד על מבנה קורות חיים סטנדרטי, ולא להחסיר פרטים המתבקשים בדרישות התפקיד. מבנה קורות חיים עשוי להיות מעוצב בטבלה או באמצעות תבניות עיצוב שונות, אך אלו לעיתים גוזלות מקום יקר מדי בדף, לכן קחו זאת בחשבון.
רצוי להדגיש בקורות חיים את מידת הרלוונטיות וההכשרה שלכם לתפקיד, כלומר את כל יתרונותיכם בתחום המסוים בו אתם פועלים. כמו כן, מומלץ להשתמש במילים חיוביות וחזקות בעת ניסוח המכתב המלווה ובעת סיכום גיליון קורות החיים, שם בדרך כלל מציינים מספר מיומנויות, תכונות וכישורים המאפיינים אתכם. רצוי מאוד שיהיה בידיכם עותק מתורגם של קורות החיים, אך שימו לב כי במדינות שונות קיימות נורמות שונות של מבנה קורות חיים, ויש לתרגמם על פי מדינת היעד אליה הם נשלחים. זו הסיבה לכך שמומלץ לתרגם את גיליון החיים שלכם תרגום מקצועי, אף אם תהייה כרוכה בכך הוצאה נוספת. קורות חיים המתורגמים במקצועיות יבטיחו לכם את היכולת להתחרות כשווים מול שווים בעת חיפוש עבודה בחו”ל.
יש להתעניין ולבדוק מהו מבנה קורות החיים המקובל בתחום שלכם. מבנה קורות חיים של רופא, למשל, עשוי להיות שונה מזה של סטודנט בשנתו הראשונה. האינטרנט מספק מגוון דוגמאות והמלצות ויאפשר לכם לדעת בדיוק מהו מבנה קורות החיים אליו אתם צריכים לשאוף. בכל מקרה, זכרו כי אין להקל ראש בכתיבת קורות חיים, ויש להקפיד על דיוק ופירוט אפקטיבי, המתאימים לתפקיד בו אתם מעוניינים.